fbpx
Контакт информации

Vratnica | St. Marsal Tito 54/1-3 - Tetovo

44 452-200 | 44 330-666

Night Guards

Опис

Night guards (ноќни чувари, сплинтови) се изработуваат од силиконски материјал и се индивидуално изработени за секој пациент врз основа на отпечаток земен од устата на пациентот. Служат за заштита на забите од оштетување при постоење на навика за чкрипење со забите (бруксизам), за која што навика пациентот многу често не е свесен.
Наша обврска е да ги забележиме знаците на бруксизам во Вашата усна празнина и да Ви препорачаме на какви се’ начини може да ги заштитите Вашите заби од понатамошно оштетување. Една од препораките е изработката на ноќен чувар.
Доколку пак, промените ги забележите сами, обратете ни се за понатамошни инструкции.