Контакт информации

Vratnica | St. Marsal Tito 54/1-3 - Tetovo

44 452-200 | 44 330-666

DIAGNOdent


Deprecated: wp_make_content_images_responsive е застарен уште од верзијата 5.5.0! Наместо него користете го wp_filter_content_tags(). in /home/drvancov/public_html/wp-includes/functions.php on line 4861

Опис

Новиот, ласерски детектор на кариес – DIAGNOdent Pen на светски познатиот производител KaVo го употребуваме во случај кога постои сомневање за постоење на кариозна лезија, а стандардните постапки (РТГ снимка, инспекција и сондирање) не укажуваат на тоа.
Со помош на DIAGNOdent Pen се открива апроксимален кариес (меѓу забите), кариес во фисурите и почетен кариес уште во најраната фаза кога е можно сè уште да се делува превентивно или минимално инвазивно. Лоцирањето на скриениот кариес, (пред да дојде до уништување на забната структура) е огромен пресврт во модерната стоматологија.
Другите дијагностички методи во откривањето на кариесот (рентгенски снимки и сондирање) имаат ограничена примена, особено во раните фази на развојот. Со DIAGNOdent Pen ваквите ограничувања се надминати.