fbpx
Контакт информации

Vratnica | St. Marsal Tito 54/1-3 - Tetovo

44 452-200 | 44 330-666

Орална хигиена

AIRFLOW

AirFlow методот за чистење е едноставен и нов начин за најефикасно отстранување на наслагите од забните површини. Системот користи насочен млаз од воздух под притисок, вода и бикарбонатни партикли (прашок) кои можат да бидат со различен вкус.
Доколку се работи за силно пигментирани заби (кафе, чај, црно вино, цигари), AirFlow е вистинскиот избор и за добивање на побела насмевка без при тоа, финансиски да се оптовари пациентот.
Со АirFlow системот за професионално чистење на забите добивате:
• најефикасно отстранување на пигментациите и наслагите од забите;
• максимален комфор;
• намалена осетливост на забите;
• не ја оштетува забната супстанца;
• достапен во различни вкусови;
• чувство на свежина после третманот;
• краткотраен третман.


Чистење на забен камен

Чистење на забен камен – се изведува со помош на ултразвук чии вибрации го кршат настанатиот камен на забните површини и на тој начин се отстранува. Може да се искомбинира со класично полирање со паста со што, се отстрануваат меките наслаги од забните површини или пак со AirFlow методот со кој темелно се чистат забните површини и недостапните места.


Обработка на пародонтални џебови

Обработка на пародонтални џебови – кај лица кои имаат пародонтопатија, во склоп на чистењето на забниот камен и полирање на забите, се изведува и рачно обработување на постоечките џебови со специјални инструменти за таа намена со цел, да се отстрани некротизираното ткиво, субгингивалниот забен камен, бактериите, остатоците од храна итн. и да се намали воспалението, а со тоа да се превенира напредување на заболувањето.


Наши успешни приказни